Shai Maestro Trio (ISR/USA)

Shai Maestro
Over dit project

Er kan helaas niet meer worden gereserveerd voor het openingsconcert met Shai Maestro in het Koorenhuis. Alle beschikbare plekken zijn vol!
Het heeft dan ook geen zin om zonder reservering naar het Koorenhuis te komen op 12 oktober vanwege de begrensde capaciteit. Mocht je wél succesvol gereserveerd hebben, dan kun je je vanaf 19:00 uur melden bij het Koorenhuis. Vergeet niet je festivalticket mee te nemen.


Shai Maestro wordt alom geprezen als een van de grote pianisten van zijn generatie. Als nieuwste aanwinst van het befaamde platenlabel ECM wordt Shai Maestro opgenomen in het rijtje beroemde jazzpianisten die een blijvende invloed hebben op de jazzmuziek, zoals Keith Jarrett, Paul Bley en Chick Corea. Maar hem omschrijven als jazz-pianist zegt nog niets over zijn oneindige talent en grensoverschrijdende benadering van muziek. 12 oktober is tevens de officiële releasedatum van het nieuwe album van deze New Yorkse pianist en zijn hechte trio. In zijn composities mengt hij jazz met uiteenlopende invloeden, zoals uit zijn geboorteland Israël, met een grote focus op sterke melodieën en virtuoos spel.

Line-up:
Shai Maestro (piano); Barak Mori (double bass); Ofri Nehemya (drums)

Locatie:

Koorenhuis | Theater | 20:30 (aanvang show)